Terningespillet, Slam

Dette terningespil terningespil som vil gøre så godt, blandt en gruppe af mennesker som godt kan lide at tage lidt gas på hinanden. Det er nemlig sådan at i terningespillet Slam, der handler det ikke om at der skal kåres en vinder, det handler derimod om, at man skal finde en taber. På den måde at spille lidt anderledes i forhold til de gængse terningespil, men princippet er i virkeligheden det samme, det handler om at foretage terningkast. Før de kan begynde spillet, skal vi sikre jer at I har nogle redskaber, sådan er terningspillet kan fuldføres. I Slam skal der bruges et skriveredskab, noget at skrive på samt tre terninger.

Her kommer spillereglerne for terningespillet, Slam

Formålet med spillet er, at det handler om at komme ud, så hurtigt som muligt. Man kommer ud af spillet ved at slå et forudbestemt nummer og i sidste ende på 15 point. Det forudbestemte nummer, at det som man kalder Slam.

Sådan spilles terningespillet, Slam

Det første vi skal gøre, for at kunne spille spillet er, at vi skal finde ud af hvem der skal starte. Hvis ikke man kan finde ud af dette, så kan du med fordel slå om det. Dette gøres ved, at hver spiller tager en terning op og foretager et terningkast. Den som slår højest, spiller som får lov til at begynde. I tilfælde af at to eller flere slår lige højt, foretager man endnu et terningkast, indtil man finder en vinder som kan begynde spillet. Denne spiller er den som skal bestemme Slam tallet. Dette gøres ved at spilleren tager en terning, og foretager et terningkast. Det som terningen viser, er det som der bliver Slam værdien, altså det som alle spillere skal forsøge at ramme.

Man foretager sine terningekast, med de tre terninger, indtil man ikke rammer Slam. Er man så heldig at slå flere ens Slam i samme terningkast, så får man flere point. Ellers får man blot et point, hvis man rammer en Slam. Så snart man ikke rammer flere Slam, sendes terningerne blot videre med uret, sådan at den næste spiller kan foretage sine terningekast.

Et repræsentativt eksempel på spillet Slam

Vi forudsætter at der er i dette eksempel er fire deltagende spillere. Spiller nummer 1 vandt terningkast konkurrencen, og skal derfor foretage terningkastet for at finde Slam. Spiller nummer 1 kaster terningen og denne viser 4. Spillerne nummer 1 foretager nu endnu et terningkast, denne gang med alle 3 terninger, og rammer følgende 1, 2 og 4. Hermed får spiller nummer 1 altså 1 point. Spiller nummer 1 foretager endnu et terningkast og denne gang viser det 1, 2 og 6. Det betyder altså at terningerne bare gives videre til den næste spiller, som sidder i urets retning. Det vil altså sige, at spiller nummer 1 fik 1 point, og sådan kommer spillet til at foregå, indtil aller spillere, undtagen én, har ramt 15 point.

Under spillet har man mulighed for at tjene flere point på et terningkast, hvis man kan slå sådan at Slam viser sig 2 eller 3 gange. Formår man at ramme 2 Slam, så har man ramt det, som hedder lille slam. Det giver fem point. Du kan dog risikere at komme i en situation, hvor du ikke kan vinde med lille Slam. Det er nemlig sådan at du skal ramme præcis 15 point, for at komme ud af runde. Rammer du derfor lille Slam, mens du har 11 eller flere point, giver du bare turen videre uden at have fået nogle point.
Rammer du derimod alle tre terninger med Slam, kaldes dette Grand Slam. Det betyder at du får 15 point, ligegyldig hvor mange point du har i forvejen – altså betyder det, at du er ude af runden og dermed ikke taberen i terningespillet, Slam.