Tordenvejr terningkast – spillet der redder de kedelige dage

Torden terningespil er et spil, der kan redde selv de kedeligste grå dage. Dette terningespil at spille som kan spilles af hele familien, og det er blot et spil der kræver at man kan foretage et terningkast. Til selve spillet skal der bruges et skriveredskab, et stykke papir og selvfølgelig nogle tegninger. Spillet spilles med 6 terninger, det kan dog godt lade sig gøre at spille spillet med færre terninger, men det kræver at man bliver lidt kreativ. Til spillet skal man som minimum være 3 deltagere, og terningespillet kan rumme helt op til 8 deltagere.

Her kommer reglerne til terningespillet, Tordenvejr

Hele formålet med spillet er, at man som spiller skal være den sidste deltager tilbage. Dette gør man blot ved at kontinuerligt slå 1’ere, hver gang det er ens tur.

I dette spil skal man finde en person der skal starte, turen går derefter med urets retning. Kan man ikke finde ud af hvem der skal starte, så kan man med fordel bruge terningerne, der alligevel er disponible for jer. Den som slår højest, er den som begynder. I tilfælde af at der er to eller flere der slår det samme, så fortsætter i proceduren til en vinder er fundet. Vinderen bliver den person som starter. Spillet tordenvejr handler det om at slå 1’ere. Det betyder så at den person som starter, er alle terningerne op, ryster og foretager sit terningkast.

Når terningerne ligger på bordet, så fjernes alle 1’ere. Såfremt der var blevet slået 1’ere, fjernes disse for terningerne, og de resterende terninger sendes videre til den person der har den næste tur. Proceduren fortsætter, til der ikke er flere terninger tilbage – altså at alle terninger har vist 1. Lykkedes det ikke at slå en etter, skal man tegne en streg på sit “hus”. Når man i alt har tegnet 6 streger, så har man kun en streg tilbage. Den sidste og syvende streg er nemlig lynet, som vil slå ned i huset, og sende dig ud af terningespillet, hvor du ikke har mulighed for, at foretage flere terningkast. Terningerne er brugt har vist en, så starter man forfra med de resterende spillere, indtil Der sidder en tilbage, som kan kåres som vinder af terningespillet, Tordenvejr!

Eksempel på en hel runde samt et terningkast i terningespillet, Tordenvejr

Vi forudsætter her i vores eksempel, at der er 4 deltagere i spillet. Spiller nummer 1 tager terningerne op og foretager sit første terningkast. Udfaldet af de seks terninger ser således ud: 1, 2, 4, 4, 6 og 6. Spiller nummer et er derfor den ene terning, som viser tallet 1, ud. De resterende 5 terninger sendes videre til sidemanden, i urets retning. Spiller nummer 2 foretager sit terningkast. Udfaldet af de resterende 5 terninger bliver således: 1, 3, 3, 5 og 6. På samme måde fjerner spiller nummer 2, den terning som viser tallet 1. De resterende 4 terninger sendes igen videre, til den spiller som sidder ved siden af i urets retning. Spiller nummer 3 foretager sit terningkast.

Udfaldet af de 4 terninger er således: 2, 4, 4 og 6. Spiller nummer 3 slår desværre ingen 1’ere, hvor spiller nummer 3 skal tegne den første streg i sit hus. Spiller nummer 3 sender derefter de resterende 4 terningerne videre til den person, som sidder ved siden af i urets retning. Spiller nummer 4 foretager derefter sit terningkast, og udfaldet bliver således: 1, 1, 1 og 6. Spiller nummer 4 har ramt et godt terningkast, og kan derfor fjerne 3 terninger, da disse viser tallet et. Den sidste terning sendes nu videre til personen som sidder i urets retning, det vil altså sige at det er nu igen og spiller nummer 1, som skal foretage endnu et terningkast. Spiller nummer 1 foretager nu sit andet terningkast. Terningen viser: 1. Spillernummer s fjerner terningen, og da der ikke er flere terninger bringes alle terninger igen i spil, hvorfor det bliver spiller nummer 2 der skal begynde. Spillet fortsætter til 3 af spillerne har fået tegnet 7 streger, hvilket betyder at der sidder en vinder tilbage.