Dette klassiske brætspil er der mange der kan huske. Der er helt sikkert også mange gode minder med timevis af leg og spil med familiemedlemmer og venner.

2-mands spillet er et strategisk spil, som kræver en del velovervejede tanker, før det næste træk kan laves. Faktisk er det kendt fra det amerikanske militær, som brugte spillet i sin basis version, til at oplære nogle marine soldater. Det er bedst kendt i sin oprindelige form som brætspil, men her på siden kan du spille det gratis i en online version.

Spilleregler

Sænke slagskibe er lidt mere end bare en pap-plade med farver og felter. Det er lavet af 2 plastik plader med mange huller i, hvor plastikskibene kan sættes fast i, så de sidder enten vandret eller lodret. Pladen er delt op i 2 dele og begge plader er delt op af en pap-plade, som gør at man ikke se modstanderens plade. Den ene del af plastikpladen er hvor ens egne skibe er sat fast, den anden hvor man sætter de steder man har sendt torpedo afsted.

Both of these assumptions, of course, could be entirely false. Self-censoring is firmly rooted in our experiences with mistakes in the past and not the present. The brain messages arising from those experiences can be deceptive.

Forklaring skridt for skridt i sænke slagskibe

Man starter med at fordele de plastikskibe man har fået tildelt på pladen:

  • En carrier
  • En undervandsbåd
  • En cruiser
  • Et slagskib
  • En destroyer

Så starter den ene med at skyde. Da felterne er systematisk kategoriseret med både tal og bogstaver, meget som skak, så lyder angrebet ofte som ”A7”, ”F3” eller lignende. Modstanderen svarer så enten med ”plask” eller ”ramt”.

Hvis man har sendt en torpedo afsted og ikke ramt en af modstanderens skibe, så sætter man en hvid plastiskbrik der eller en sort plastik brik, hvis man har ramt et skib.

Spillet fortsætter frem og tilbage indtil en af spillerne har ramt alle både. Det er på denne måde man vinder spillet.

Tips og tricks

  1. Hvis man har spillet sænke slagskibe flere gange i træk, så kan man skifte mellem at sætte skibene meget tætte og meget spredte. Eller meget i et hjørne og meget spredte.
  1. Hvis man har været heldig at sænke en af de små skibe i starten, så kan man sende torpedoer mere sporadiske da man højst sandsynligt kommer til at ramme de store skibe. Hvis man har ramt de store skibe, så skal man være mere systematisk i hvor man skyder. Det kan dog tage længere tid.
  1. Husk at skibene både kan stille på langs og på tværs. På den måde skal modstanderen bruge nogle ekstra skud, for at vide hvilken retning skibet står i.

Sænke slagskibes oprindelse

Hvad mange nok ikke ved, så er det blevet udtænkt helt tilbage i 1900’erne, men dog først rigtigt på spil-markedet i 40’erne. Men det forfinede og gennemtestede spil (og det som du husker) er først engang i 80’en, det rigtigt blev populært. Det har ført til uendelige timers morskab og hvis man vil se en lidt anderledes udgave af det fysiske brætspil, så er der en video her, som også forklarer reglerne:

https://www.youtube.com/watch?v=4gHJlYLomrs

august 24, 2020