For 2-4 spillere fra 7 år, 60 kort, spilletid: 60 minutter

Spillets formål

Den spiller, der først kommer af med alle sine kort, har vundet spillet. Man lægger sine kort ned på de “bundkort”, der ved spillets start lægges på bordet.

Forberedelse

På kortenes billedside er vist et symbol af et af elementerne vand, ild, sol og måne samt et tal fra 1 – 13. Der er desuden 8 kort med en tornado.

Hver spiller får tildelt 7 kort, som vedkommende har på hånden. På bordet lægges 3 kort med billedsiden opad (bundkort), og resten af kortene fungerer som kortbunke. Undervejs kan bunken slippe op, og man samler så de kort, der er blevet lagt på de 3 bundkort sammen igen, og lader kun det øverste kort i hver af de 3 bunker ligge. De andre kort blandes og bliver lagt ned som ny kortbunke.

Selve spillet

I dette spil er lid det modsatte af Vand, og Vand det modsatte af Ild. Sol er det modsatte af Måne, og Måne det modsatte af Sol.

Man kan lægge et kort ned på et andet kort med det modsatte symbol eller på et kort med samme tal. Kortet Tornado kan lægges på alle kort. Hvis der ligger en Tornado som et af de 3 bundkort, når spillet starter, er det den første spiller, der vælger, hvilket symbol den skal repræsentere.

Når det er ens tur, skal man lægge så mange kort som muligt ned på bundkortene. Hvis der er bundkort, som man ikke kan lægge kort på, skal man fra bunken trække et kort kor hvert af disse bundkort. Kan man f.eks. ikke lægge noget kort ned på 2 af bundkortene, skal man trække 2 kort fra bunken. Herefter må man ikke lægge kort ned, men skal give turen videre til næste spiller i urets retning.

I hvert træk kan man lægge lige så mange kort, man har lys til, ned på et bundkort, hvis kortene har samme talværdi. Til gengæld må man, når det er ens tur, kun lægge ét symbolkort på hver bunke med bundkort. Man kan desuden kun lægge enten kort med samme talværdi eller et kort med modsat symbol på hver bunke. Man kan altså ikke først lægge et kort med “5” og “Ild” på et kort med “5” og “Måne” og derefter et kort med “Vand”

Kortet Tornado fungerer som joker og kan derfor lægges på alle kort. Lægger man kortet Tornado skal modspilleren (den næste spiller til venstre) ved starten af sin tur trække 2 kort fra bunken. Desuden giver kortet Tornado spilleren lov til at vælge, hvilket symbol, Tornadoen skal repræsentere, når det bliver næste spillers tur. Modstanderen kan kun annullere kortet Tornado ved selv at have en Tornado. Er det tilfældet, og lægger han/hun kortet oven på det første kort med Tornado, skal spilleren med den første Tornado nu trække 4 kort fra bunken og modstanderen kan vælge, hvilket symbol, Tornadoen skal repræsentere.

Hvis man lægger et kort med tallet 2, betyder det, at den næste spiller skal trække to kort fra bunken i starten af sin tur. Hvis den næste spiller lægger en 2’er på det samme bundkort, skal spilleren til venstre for ham/hende trække 4 kort fra bunken, osv.

Hvis man kan lægge et kort med tallet 8, betyder det, at man får en ekstra tur. Man får altså en chance mere for at lægge kort med enten modsat symbol eller samme talværdi på bundkortene.

Den spiller, der først kommer af med alle sine kort, har vundet spillet.

september 23, 2020