Korte forklaring

Vend alle brikkerne på hovedet – på bordet. Alle spillere, vender 2 brikker, én for én, med den rigtige side opad, så det er synligt for alle.

Hver gang en spiller får 2 brikker med det samme motiv, har han fået et stik, som han beholder. Hver gang man vender 2 brikker som har forskellige motiver, vendes brikkerne igen på samme plads og den næste spiller kan prøve.

Det er vigtigt at huske på, hvor de forskellige motiver ligger, så man kan forøge chancen for at finde et par.

Spillet spilles indtil alle brikkerne er vendt om og har fundet sit par. Den med flest stik har vundet spillet.

Anden forklaring

Det gælder om at finde 2 brikker, der er ens og samle så mange par som muligt.

Brikkerne blandes og lægges på bordet med billedsiden nedad. Ønsker I at forenkle spillet, kan I vælge at anvende færre brikker, f.eks. 30 (15 par) eller 40 (20 par).

Spillets forløb

Yngste spiller begynder med at vende to brikker med billedsiden opad, så alle spillere kan se dem. Hvis de to brikker er ens, må spilleren beholde dem og vende to nye brikker. Spilleren fortsætter, så længe han kan finde brikker, som er ens. Hvis spilleren vender to brikker, som ikke er ens, skal brikkerne blive liggende på samme plads, og vendes igen med billedsiden nedad. Turen går videre til spilleren til venstre.

Vinder

Når alle brikker er taget, er spillet slut. Den spiller, der har samlet flest brikker, når spillet er slut, har vundet.

Spilvariant

Bland brikkerne og læg dem på bordet med billedsiden nedad. Spillerne skiftes til at vende én brik. Yngste spiller begynder med at vende en brik. Turen går videre til næste spiller, der også vender en brik og så fremdeles. Spillerne skal være meget opmærksomme hele tiden, for når der pludselig ligger to ens brikker på bordet, gælder det om at være hurtigst til at sige, hvad motivet forestiller. Den spiller, der er hurtigst, vinder brikkerne. Derefter fortsætter spillet. Spillet slutter, når alle brikkerne er taget. Den spiller, der har samlet flest brikker, når spillet er slut, har vundet.

september 12, 2020