Bedre kendt som “Tops and Tails” er “Hoved og hale” et spil som kan spilles af én eller flere personer. 

Spil flere personer

Kortene blandes godt og gives med bagsiden opad til spillerne. Hvis en spiller herunder har fået to billedehalvdele, der tilsammen udgør et komplet billede, hvor de to billedehalvdele hører sammen, lægger jan disse foran sig. Som kontrol er de to billedehalvdele forsynet med samme nummer.

Når alle spillere er færdige hermed, begynder spilleren til højre for kortgiveren spillet og lægger kort ud (halvt billede).

Derefter skal den næste spiller lægge den anden halvdel til dette billede. Har han ikke den rigtige halvdel, kan han lægge en hvilken som helst anden halvdel til, hvorved de morsomste kombinationer kan opstå. Har han den rigtige halvdel, tager han det komplette billede og lægger det foran sig.

Den spiller, der ved spillets slutning har de fleste komplette billeder foran sig har vundet. Har en spiller ingen passende over- eller underkort til nogen som helst af de udlagte korthalvdele, må han passe – to underdele eller to overdele må ikke lægges sammen – retten til at lægge til overgår da til den næste spiller.

hoved og hale spil

Spil også selv

Kortene blandes godt, og spilleren tager dem alle med bagsiderne opad i hånden pg lægger dem – ligeledes med bagsiderne opad – i række, således at bagsiderne parvis danner komplette billeder.

Derefter vender spilleren kortene om enkeltvis, således som de ligger på bordet, og han vil få megen fornøjelse af de pudsige billeder, der er opstået ved de tilfældige kombinationer (576 mulige i alt). De sammenhørende billedpar lægges til side, de resterende kort blandes, og man fortsætter således, indtil alle billeder er lagt rigtigt sammen.

Spillet egner sig for alle, børn såvel som voksne. Enhver vil more sig glimrende.

september 12, 2020