Dette klassiske spil har vi alle brugt mange timer på. Og det er der selvfølgelig en grund til. Det er ikke bare fantastisk sjovt, men det er faktisk også matematisk hjernesport. Ligesom med fysisk sport, så er det muligt at kombinere det sjove aspekt med træning.

Minestryger er og vil forblive en af de mest spille online spil i Danmark og der er en grund til at folk bliver ved med at spille det. Prøv selv og bliv fanget af det old school, men stadig fængende online spil. Hvis det er første gang eller at du vil blive bedre til spillet, så er spillereglerne og et enkelte par fif vist nedenfor.

Spilleregler

I sin grundlæggende form, så er minestryger en spilleplade med en masse felter. Disse felter er helt grå (eller blå) og når man trykker på en af felterne kan der ske følgende:

  1. Du rammer et sted hvor der er ingenting bag feltet. Det resulterer I at alle felter tilstødende til det tomme felt bliver vist.
  2. Du rammer et tal. Det tal kan være alt fra 1 til 8. Det tal viser hvor mange bomber der er tilstødende op til feltet.
  3. Du rammer en bombe og spillet er hermed slut. Du kan ikke andet end at prøve igen.

Hvordan vinder man minestryger?

Man vinder let og enkelt ved at have trykket på alle de grå felter uden at have ramt en bombe. Men hvis man har vundet, hvorfor skal man så spille igen? Det skal man fordi man kan konkurrere på tid. Mange hundrede tusinder, verden over spiller minestryger hver dag (også kaldet minesweeper) og du kan være med til at konkurrere om første pladsen.

Er det et hold spil?

Af alle spil at vælge imellem, så er minestryger nok ikke det spil, vi vil kategorisere som et hold-spil. Det kan dog være et eminent konkurrencespil, mellem venner eller familiemedlemmer. Det er nemlig et spil, som man kan blive hurtigere og hurtigere til og dermed kan man konkurrere på tid. Og man kan jo altid øve sig, når man har 5 minutter hvor man lige skal vente på kaffen eller bussen.

Tips og tricks i vanskelige situationer

  1. Start med at finde 3 store områder i starten, så der er flere indgange at starte med.
  2. Find alle 1-tallerne og se hvordan de står til hinanden. Man kan meget hurtigt regne ud 1 tallerne, så jo flere grå områder man kan regne ud i starten, jo lettere bliver det, når tallene bliver større.
  3. Gå efter hjørnerne. I et hjørne kan man bedre regne ud hvor bomberne er.
  4. Der vil være steder, hvor man ikke kan regne ud om der er en bombe, men for at komme videre, skal man satse og bare prøve. Her er det vores erfaring at det er bedst at satse et par steder, hvor der er mange lave tal.

Et sidste trick er at hvis man er begynder, så se denne video, som forklarer, samtidig mens den viser et aktuelt spil af minestryger. Her er fx et lyn-hurtigt og meget stort minestryger spil, som bliver løst. Læg mærke til at spilleren faktisk følger de 4 tips og tricks som vi har vist ovenover. Bare i et mesterligt tempo.

https://www.youtube.com/watch?v=ZTl1o3sV5fw

august 24, 2020