Fra 2-10 spiller
Fra 7 – 102 år
Uno er et kortspil som spilles med specialkortstokken UNO. Vinderen af spillet findes ved den der først får smidt det sidste kort, vel og mærke efter at han eller hun har husket at robe et højt og tydelig UNO omgangen inden.

Hvilken kort er der i UNO?

Kortstakken UNO består af 108 kort i fire farver: røde, grønne, gule og blå.

Almindelige kort De almindelige kort i UNO består af talkort i de fire farver fra 0-9.

Special kort I UNO findes der 6 typer specialkort.

  • +2 kortet med + 2 kort betyder at din modspiller skal trække to kort, når du ligger dette kort ud.
  • +4 kortet giver dig ret til at bede den næste der står for tur, om at trække fire kort ind, og du må desuden også beslutte hvilken af spillets fire farve i skal spille videre med.
  • Spring over kortet, markeret med en cirkel med kryds over, betyder at din modspiller skal stå over en omgang. Turen går derfor direkte til dig, hvis I kun er to spillere, og videre til den næste spiller der står for tid.
  • Skift retning når kortet med to piler i hver deres retning spilles, betyder det at spillet skifter retning. Det betyder i praksis, at spilleren der har lagt kortet får straks lov til at spille igen, og turen forstætter således i den modsatte retning af hvad den gjorde før.
  • Joker korte med fire farver i en oval cirkel, kan bruges til at skifte farve og er også uaf-hængig af hvilken kulør der på tidspunktet ligger i bordet.
  • Joker med bland bunken Spiller du kortet med fire farver i hjørnet og en hånd der blander bunken, betyder det at bunken skal blandes og det kort der bliver trukket er den kulør der fra dette tidspunkt gælder.

Spillets gang

Forberedelse

Start med at blande kortene godt. Del derefter ud 7 kort til hver deltager og vende det øverste kort fra bunken så alle kan se det. Kortet ligges på bordet og bestemmer hvilken kulør i starter spillet med. Er det et specialkort blandes det tilbage i bunken og der trækkes et nyt kort.

Kortspillet UNO handler om at være den første til at smide alle kortene.

Kortet som ligger i bordet definere hvilken kulør der spilles med. Spillet følger uret til at starte med, og det er spilleren til venstre for den der har delt ud kort, som ligger ud med det først udspil. Du skal som spiller bekende kulør eller så skal du melde pas og trække et kort.

september 5, 2020