Et meget morsomt spil, hvor spillerne virkelig må koncentrere sig. Kan spilles af såvel 2 som af flere spillere. I et typisk vendespil befinder sig 96 kort med et påtrykt billede på den ene side. To af disse kort er altid ens, således at kortene danner (oftest 48 par).

Forberedelse:

Til at begynde med blander en af spillerne kortene. De blandes godt og lægges på bordet med bagsiden opad. Dette kan gøres ordensvis, fx 8 rækker med 12 eller 6 rækker med 16 kort, men de kan også læggges vilkårligt hvor man dog må være opmærksom på, at alle kort ligger frit og altså ikke delvis dækker hinanden.

Spilleregler:

Den første spiller vender nu 2 vilkårlige kort om. Vi antager, at han har vendt 2 forskellige billeder. Hver spiller gør sit bedste for at huske, hvor disse kort ligger, hvorefter de vendes igen, så bagsiden vender opad. Derefter bliver det den følgende spillers tur. På et vist tidspunkt vil en af spillerne vende et kort, som forekommer ham bekendt, fordi det andet eksemplar med samme billede tidligere har været vendt.

Hvis denne spiller kan huske, hvor det andet kort ligger på bordet, vender han også det om. Der ligger nu 2 ens kort på bordet, og den spiller, som har vendt dem, lægger de 2 kort sammen til et par og lægger dem foran sig på bordet.

Under spillets forløb bliver der stadig færre kort med bagsiden opad tilbage på bordet, og der kommer et tidspunkt, hvor bordet er tomt, fordi alle 48 par har fundet en ejermand. Så tæller man på, hvem der har de fleste par, og denne spiller er vinder af spillet.

Råd

Hvis vendespillet spilles af yngre børn, er det bedre ikke at bruge mere end halvdelen af kortene bestående af 24 par. Med et stort antal spillere kan man danne 2 grupper, som hver kan råde over 48 kort – altså 28 par.

september 12, 2020