For mange år siden, da chokolade var ikke noget, man kunne købe overalt, var de eneste, som vidste, hvordan man skulle fremstille fin chokolade, et par lystige hekse.

Dette kunne ikke holdes hemmeligt for børnene, og siden har de hele tiden forsøgt at lokke opskriften fra heksene.

Indhold:

Et komplet chokoladeopskrift bestående af 6 ingredienser: Kakao, sukker, mælk, vanilje, rosiner og hasselnødder. Den, som først har samlet alle 6 dele vinder spillet. Men pas på: heksene er snedige og kan hurtigt snuppe kortene fra dig.

Spillets gang:

  1. Først skal alle kortene blandes godt og anbringes i en stabel med billedsiden nedad midt på bordet.
  2. Spillet går i urets retning. Sabine er den største slikmund og skal derfor begynde.
  3. Sabine skal tage flere kort fra stablen og lægge dem frem ved siden af hinanden. Når Sabine har uheld ved at afsløre et heksebillede, skal hun straks stoppe og må opgive alle de vendte kort. Dise lægges i en åben stabel. Hvis Sabine stopper i tide, før der vendes et heksebillede, må hun beholde alle de vendte kort, som hun skal lægge sig.
    • Eksempel: Sabine vender et kort med kakaobønnen og mælkekortet. Hun stopper nu med at vende kort og lægger dem begge foran sig. Begge kort er nu i sikkerhed og kan ikke mere tages af heksene. Hun har nu samlet to af de i alt seks kort.
  4. Nu er det Stefans tur til at trække kort. Han vender et sukkerkort, hasselnødderne og vaniljen. Han overvejer, om han tør trække endnu et kort. Det gør han. Øv, det er en heks. Nu skal Stefan aflevere alle de vendte kort og lægge dem i en åben stabel på bordet.
  5. Hvis man trækker to af de samme kort, har det ingen betydning. Det ekstra kort skal lægges i den åbne stabel. Man kan herefter trække flere kort. Hvis 5 eller 6 slikmunde spiller med, er det meget svært at lokke opskriften fra heksene. Man kan da vælge at beholde dobbeltkortene og senere bytte med de andre spillere.
  6. Den, som først har samlet alle seks ingredienser, er spillets vinder. Det kan også ske, at hele bunken vendes, uden at det lykkes for en af slikmundene at samle alle seks kort. I dette tilfælde vinder heksene, og opskriftens forbliver uafsløret indtil næste spil.

september 12, 2020